B-EVF – Erytrocytvolymfraktion

390,00 kr

Vid en erytrocytvolymfraktion undersöks de röda blodkropparnas volym i förhållande till blodvolymen. En hög andel röda blodkroppar ökar kroppens syreupptagningsförmåga och därför finns det exempelvis metoder för doping som till att öka just andelen röda blodkroppar, ett sådant exempel är EPO-doping. Män har i regel högre andel röda blodkroppar i blodvävnaden än vad kvinnor har.

EVF är användbart för att kartlägga orsaker vid eventuell blodbrist.

Hälsoutfall: Avvikelser från norm kan kräva vidare utredning.

– Citikliniken Labs är en del av Citikliniken Hälsa och utför olika typer av medicinska provtagningar för dig som vill hålla dig bättre informerad om din hälsa. Beroende på hälsotest kan du besöka valfri blodprovsmottagning i Sverige. Inom några dagar får du svar från oss analyserad av laboratoriumet och bedömd av Citikliniken Labs läkare. Läkarkontakt kan sedan även bokas online eller som fysiskt besök beroende på var du bor.

Beskrivning

B-EVF – ERYTROCYTVOLYMFRAKTION

Citikliniken Academy

Vid en erytrocytvolymfraktion undersöks de röda blodkropparnas volym i förhållande till blodvolymen.

EVF är användbart för att kartlägga orsaker vid eventuell blodbrist.

En hög andel röda blodkroppar ökar kroppens syreupptagningsförmåga och därför finns det exempelvis metoder för doping som till att öka just andelen röda blodkroppar, ett sådant exempel är EPO-doping. Män har i regel högre andel röda blodkroppar i blodvävnaden än vad kvinnor har.

*Informationen är hämtad från olika källor bland andra från Wikipedia och Vårdguiden och sammanställd av Citikliniken Academy

Att ha koll på sin hälsa innebär kunskap och trygghet. Vi utför olika typer av medicinska tester och provtagningar för dig som vill hålla dig bättre informerad om din hälsa. Citikliniken Labs är en del av Citikliniken Hälsa. Beroende på hälsotest kan du besöka valfri blodprovsmottagning i Sverige. Inom några dagar får du svaret från oss analyserad av Citiklinken Labs läkare.  Läkarkontakt kan sedan bokas online eller fysiskt besök beroende på var du bor.

citikliniken labs

Du kanske också gillar …