Det är enkelt att göra en hälsokontroll

Citikliniken LABS
Du väljer själv hälsokontroll, beställer över nätet, går till valfri mottagning för att lämna blodprov. Analysresultat med bedömning av läkare kommer inom några dagar i din Journal.

Idag bestämmer du själv vilket hälsokontroll du vill göra utan att du behöver en läkarremiss för det. Du kan surfa vår beställningssida i vår eHälsobutik där det finns över 50 st hälsotester att välj ifrån. När du bestämt dig är det bara att beställa precis som i en vanlig butik och gå igenom kassan. Under varje hälsotest får du exakta intruktioner vad du ska göra sen och vilka förberedelser som krävs för att lämna ett blodprov. Du väljer en blodprovsmottagning nära dig. När du lämnat ett blodprov tar det några dagar innan svaret kommer. Svaren är alltid bedömda av våra läkare med rekommendation om du behöver gå vidare i en fördjupad utredning eller inte. Du loggar in med BankID på Mina Sidor för att ta del av svaret på din hälsokontroll i din Journal samt ladda ner en skriflig rapport.

Det behövs ingen läkarremiss för att göra ett hälsotest.

Citikliniken Labs

Hur gör jag en hälsokontroll?

Citikliniken LABS
Komplett guide för hälsokontroll

En hälsokontroll består i princip av 4  faser nämligen val av hälsokontroll, beställning av hälsokontrollen, en blodprovstagning och till sist analys av blodprovet och en rapport. Nedan kommer en beskrivning av varje fas.

1. Val av hälsokontroll.

Citikliniken LABS

Innan du beställer en hälsokontroll på nätet.

Innan du beställer en hälsokontroll från t.ex Citikliniken Labs behöver du förstås veta vilken hälsokontroll som du önskar göra. De flesta som beställer en hälsokontroll av oss har redan före beställningen surfat runt på nätet ganska mycket. Tittat på vad olika leverantörer erbjuder, kanske jämfört priser, sökt på olika åkommor och besvär. Det är vanligt att bli överöst med information så det kan bli svårt att välja.  Olika tester kan vara överlappande och en del sammansatta paket kan se ganska lika ut på ytan men när man tittat närmare så innehåller de olika hälsomarkörer. Därför kan det ibland vara svårt för lekmannen att förstå vilket hälsotest man ska göra och om man kan lita på att just det hälsotestet kan svara på en frågeställning man har.

Vi kan inte garantera att vi exakt det som svarar på just din frågeställning men vi kommer att försöka hjälpa dig fram så att du ska bli nöjd.

Vi kan garantera att våra hälsotester är kvalitetssäkrade Det vi utlovar om produkterna, det håller vi tillsammans med våra certifierade partners.

Vilken hälsokontroll ska jag då välja?

Du bestämmer helt själv vilken hälsokontroll du vill göra. I vår eHälsobutik har du fler än 50 hälsomarkörer att välja mellan och olika sammansatta paket. Det finns två olika vägar att hitta en relevant hälsokontroll.

Alt. 1 - Sök hälsokontroll på olika avdelningar.

Du kan surfa in vår eHälsobutik och söka i de avdelningen du är intresserad av. Är du kvinna så väljer du kvinnoavdelningen precis som i en vanlig butik. Är du intresserad av specifika hälsomarkörer t.ex hjärta-kärl eller levern så väljer du någon av dessa avdelningar. När du hittat din hälsokontroll är det bara att trycka på köp-knappen för beställning.

Alt. 2 - Sök hälsokontroll med vår intelligenta sökfunktion

För att underlätta för dig har vi utvecklat en intelligent sökfunktion för hälsokontroller så det är lättare att hitta den hälsokontroll som är mer relevant för just dig. Först tänker du igenom vad du är ute efter. Har du ett specifikt bekymmer, en åkomma, ett symtom, eller ett namn du hört förut. använd det i sökfunktionen så kommer den att matcha hälsokontroller efter det. Som ett exempel om du säker på ordet "trött", "trötthet" kommer sökfunktionen att matcha det med hälsokontroller som är taggade med dem orden. Du kan alltså få flera alternativ av hälsokontroller. Sök gärna på varianter av ditt ord. Du kan välja flera ord i samma sökning. Notera att sökfunktion kommer bara hitta hälsokontroller som exakt matchar dina sökord, ordningen spelar ingen roll,  men lägger du till sökord i samma sökning som inte finns för en hälsokontroll så kommer den inte betraktas som en matchning och väljas bort i resultatet.

Så när du väl har hittat din önskade hälsokontroll är det bara att trycka på köpknappen.

Beställning av hälsokontroll

När du tryckt på köp, eller beställningsknappen för vald hälsokontroll inleds en köpprocess precis som i en vanlig ehandelsbutik. Du ombeds att fylla i lite uppgifter för att köpet ska gå igenom. Du kan läsa mer under våra policies och konsumentskydd att det är tryggt och säkert att handla med oss. Det som skiljer är att du måste logga in med BankID för din identifiering för att vi ska kunna hantera din e-remiss för blodprovet.

2. Beställning av hälsokontroll.

Citikliniken LABS

Tryggt och säkert köp

Nu när du har hittat den hälsokontroll du vill genomföra så är det bara att beställa. När du tryckt på köp, eller beställningsknappen för vald hälsokontroll inleds en köpprocess precis som i en vanlig ehandelsbutik. Du ombeds att fylla i några personuppgifter för att köpet ska gå igenom. Du kan läsa mer under våra policies och konsumentskydd att det är tryggt och säkert att handla med oss. Det som skiljer är att du måste logga in med BankID för din identifiering för att vi ska kunna hantera din e-remiss för blodprovet.

Köp på avbetalning.

Hos oss kan du köpa en hälsokontroll på avbetalning. Vår leverantör vid utcheckning i kassan erbjuder olika alternativ för betalning av våra tjänster. Det finns olika typer av avbetalningar att välja mellan.

3. Blodprov

Citikliniken LABS

Välj bland 100+ lab

Nu är det dags att göra blodprov. Då väljer någon av våra anslutna mottagningar. Du kan läsa mer om hur blodprovet går till i vår Kunskapsbank och vilka förberedelser du behöver göra. Det är olika förberedelser för olika prov.

4. Analys och Resultat

Citikliniken LABS

När du gjort ditt blodprov är det bara att vänta. Prover skickas till något av våra partners centrallabb som gör den första analysen. Efter det bedömmer våra läkare blodprovssvaren och ställer samman en rapport. Inom några dagar kommer du att få en notifiering per e-post att blodprovet är analyserat. Olika hälsomarkörer kan ta olika lång tid att analysera så vi skickar enbart svar när alla hälsomarkörer är analyserade. Vid notifiering är det bara att logga in i din Journal på Mina Sidor och ta del av svaret som är bedömt av våra läkare.

Lycka till!